Instrukciók

2009.03.30. 11:38


Pezseg a Kokomo akárcsak a málnásfröccsben a tabletta, ami melegséggel tölti el a szívemet (mármint a kokomo nem a málnásfröccs) szóval így tovább mindenki, hurráj! A továbbiakban viszont egy oktató szándékú kis szösszenetet szeretnék megosztani, avagy a csináld magad sorozat legújabb kiadványa: Blogolás kicsiknek és nagyoknak címmel.
Mai témánk: a kép és video csatolás, szerkesztés, csinosítás.

Video csatolásnál létezik egy EMBED (beágyazás) nevű fogalom. Youtube-os videoknál pláne egyszerűen elérhető, a videofelület mellett jobboldalt van egy kis embed névre hallgató rublika, az abban lévő hablatyot volna ildomos a blog szerkesztőbe copypaste-elni, egy dologra figyelj, hogy kapcsold forráskód nézetbe a szerkesztőt, míg a video embed kódját beilleszted, ezután normál nézetbe visszakapcsolva írhatsz a video fölé-alá-mögé szöveget. A hatás lenyűgöző és nem utolsó sorban gazdaságos is.

Állókép hozzáadása lehetséges több módon. Inkább csak a veri izi opciot irom le, a  szerkesztőben a menüsorban van egy kis "kép" piktúra. Oda kell a balegér (gomb) aztán egy kis logika...
Az imázs hozzáadása után, viszont egy csodálatos high-tech funkció érhető el, mégpedig a képre kattintva, megjelenik annak kerete is. Ha ezen keret sarkához tolod a nyilacskát, a nyilacska átalakul valami derékszögelőféleséggé, ezzel aktiválva a méretező funkciót. Egy szimpla alkar/csukló/ujj mozdulattal máris a kép eredeti felbontásának bizonyos százalékára csökkenthetjük annak méretét. Rohamos ugyan a technika fejlődése, mégis kérek mindenkit, hogy helyezzük előrébb az ízlést a hipermegagigabeszarás képfelbontásnál.
Szerintem kellően csinos a kokomoblog háttere, de legalább annyira, hogy ne kelljen 12314121314 x 120014112411-es képekkel eltakarni, meg amúgy is. A varázslatos jótündér se fog ám állandóan titkos rend rakó misszióba kezdeni, kvázi 6 gyereket kell etetnie, a gáz(nemmenő)ár meg csak nő és nő.

De ez nem ide tartozik persze...

Szóval szomorú tény, hogy a kommenteknél nem engedi a kép vagy videocsatolást, ottan linket kell betoszni ha...izé, namindegy, ennyi, ha kérdés van írjatok. Akinek meg nem ennyi az ennyi, mármint hogy nem elég, annak további izgalmakat, trükköket rejteget a html nyelv, ami nem akkora ördöngősség, viszont elég menő ha weblapot csinálsz. Rengeteg dokumentáció és segítség található erről az információs zupáásztrádán (...ez a név hogy jöttpfff), pl. itt, meg ott is.

Ui.: lehet, hogy ez is csak az én látóidegeimet molesztálja és ha igen akkor bocsesz, de kérek mindenkit, hogy probáljuk meg a kokomo stilusát és kinézetét egy 12 éves lakótelepi emópánk-hülyegyerek blogjának a szintje fölé emelni. nemmenő és kokomo policy ellenes is, útyhottty...
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kokomo.blog.hu/api/trackback/id/tr761034855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása