Véleményem a síelésről

2010.01.20. 17:09

A félreértések elkerülése végett leírom a frankót.

Andival már beszéltünk erről, neki ismerős lehet a szöveg.

 

Tehát:

Mindenki kapott lehetőséget, hogy szerezzünk még két embert, de úgy tűnik, hogy nem fog menni. Így kénytelenek leszünk valamilyen módon a 2 üres hely árát is kifizetni. Ezzel kapcsolatban nekem sem az 'én' 8€-mal van bajom, hanem gondoljatok azokra, akiknek tényleg semmi közük ehhez. Megint a Zsocót tudom példaként említeni, aki csak engem ismer az egész brigádból. Elég hülyén nézne ki, ha közölném vele, hogy fizessen még akármennyit, mert ketten nem jönnek. Ő erről nem tehet, mi köze hozzá stb. mondhatja és hozzáteszem teljesen jogosan. Én, mint 'szervező' nem mondhatom, nem akarom azt mondani bárkinek is, hogy te figyelj, még 8€-t fizessél már be, mert ez meg az...

Ez nem így működik.

Az más kérdés, ha páran azt mondjuk, hogy összedobjuk a Máté vagy a Milán részét, vagy a szobákkal jobban járók teszik ezt, de én kollektív pénzgyűjtést biztosan NEM fogok tartani és szerintem senki sem vádolhat azzal, hogy ez inkorrekt eljárás lenne. 

Nem értem Gáspi problémáját a szervezéssel kapcsolatban 'megint sikerült korrektül megszervezni a dolgot' , nem tudom mire gondolsz... Gáspi? Nem baszogatás, csak tényleg nem értem.

Sajnos elég későn derült ki, hogy Mátéék biztosan nem tudnak jönni, de erről senki nem tehet. A szerződés szerint tudnak csak eljárni az utazási irodában, amiben benne van, hogy mekkora részét kaphatják vissza a befizetett összegnek, attól függően, hogy mikor mondják le. Viszont ez azon nem változtat, hogy a már lefoglalt szobákat ki kell fizetni.

Véleményem szerint, az lenne a korrekt, ha a Mátéék bebuknák az előlegüket és max 20€-t kapnának vissza a már befizetett fejenkénti 100-ból, viszont a többiek meg jófejségből valamennyit összedobnának nekik belőle. Így mindenki viszonylag jól járna és talán hiszti se lenne.

Én ez ügyben a továbbiakban nem nagyon tudok mit tenni.

Ja és még egy dolog, mielőtt a Mátéékat szidná valaki. Én nem tudok róla, hogy ők kérték volna, hogy bárki is fizesse ki a részüket, legalábbis tőlem nem.

 

Szoba ügyben nem nyilatkozom, nekem teljesen megfelel, amit kiírtatok egy posttal korábban. Viszont tényleg nagyon nem szeretnék megint a nappaliban aludni.

 

Ennyi!

Csocsesz és pacsi, kinek melyik 

 

lehet kommentelni

A bejegyzés trackback címe:

https://kokomo.blog.hu/api/trackback/id/tr1001688039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

audrey-anne 2010.01.20. 20:17:01

én is teljes mértékben így gondoltam. köszönöm. még egyszer szeretnék elnézést kérni, akkor főleg a mátétól, én sem tudtam, hogy ő most kapott e pénzt, vagy akar e, de pár kommenttel feljebb fizetésre lettünk felszólítva az andi által, ebből pedig ezt szűrtem le.

mandi.a38 2010.01.20. 20:38:55

@audrey-anne: Ezért pedig én kérek elnézést, értem a problémát, csak én is félre lettem informálva, miszerint ez már megbeszélt dolog volt hetekkel ezelőtt.
Úgy gondoltam, hogyha valaki fizet, akkor úgy reális, ha mindannyian megosztjuk a pénzt, nem számolva azzal, hogy történetesen a Milánt kb senki sem ismeri, és azzal sem, hogy az orvosisok és Zsocó pedig a Mátét sem, mert mindannyiunknak megadatott a lehetőség, hogy találjunk 2 embert a hiányos helyekre, tehát közös felelősség, vagy nem fizetünk, de tulajdonképp a Marci ötlete a legdemokratikusabb.
(Igazából hasonló esetben én sem kérnék el pénzt senkitől, de úgy tudom, hogy ez pontosan a mi oldalunkról indult el, Mátéék lehet, h az egészről semmit sem tudnak...)

Viszont most jobban megnéztük a Marcival a dolgot, és ez a helyzet:
Mátéék elvileg fejenként buknak 40 eurót az előlegükből az irodának köszönhetően, így marad nekik 60.
Csakhogy a szobák főnként 80ra rúgnak.
Így úgy gondolom/juk, az lenne tisztes, ha a fejenkénti 20, azaz 40 érót mi fizetnénk ki valamilyen felállásban, akár az emberhiányos szobák egymás közt megosztva, akár összedobás révén.

De Marci még beszél a napokban Mátéval, és akkor minden kitisztul.

gyopipötyipittyompetipéter 2010.01.21. 15:16:42

@✎ andi: most komolyan 40 euroról van szó? vagy félreértettem valami? mert akkor osszátok el 20-al és szerintem megvan a kérdésre a válasz. Függetlenül attól, hogy ki kit ismer. De ha valaki ezt mégsem akarja kifizetni, mert nem ismer senki, akkor sztem nem halunk bele, ha 10 felé osztjuk a dolgot.

marTone · http://web.me.com/martone 2010.01.21. 15:50:11

@gyopipötyipittyompetipéter: beszéltem Mátéval, 160€-ról van szó, azt ígérte ír majd ide

¡jackson! 2010.01.24. 23:30:42

na itt vagyok.

mondom a történéseket. realizálódott hogy nem tudok menni, milán - lévén hogy senkit nem ismer - mondta hogy akkor ő sem menne.
mielőtt kijöttem elkoccoltam az irodába, ahol mondták hogy 60%-ot fizetnek vissza.

mondom az jó

mondja akkor az a 240-nek a 60aaan az 105

modom azt hogy

ránéz a másikra, az annyi

100 at fizettem

ja hogy az előleg

az

az akkor nem így megy, embereket kéne még szerezni

modom az nem fog menni

meg kéne próbálni

hívom marcit, nem tudjuk most mi van, abban maradunk próbálunk embert szerni

visszamegyek a két csajhoz, mondják hogy ha most visszamondjuk akkor ki kell fizeti az üres ágyakat

mondom azt miért

merthogy ágyra van

jah logikus... akkor most mi lesz

azt ő nem tudja, próbájunk embereket szerezni

az lett, hogy ők RÖGZÍTETTÉK azt hogy én akkor bementem a 41-21 nap között cancellelni. és hogy mi meg próbálunk embereket keresni mert akkor mi sem bukunk meg ti sem.

nade az nem sikerült.
ezért én most abban sem vagyok biztos hogy egyáltalán visszakapunk valamit a 100 euróból, ha igen akkor meg ugyanezt visszakérdezném, miért kéne a MILÁNnak többet fizetnie amikor már így is bukott a dolgon, huszonfaszom ismeretlen ember helyett. úgyhogy meglátjuk mennyit kapunk vissza - Marci azt ígérte rámegy - viszont mi mindenképp bukunk a dolgon, a pénzt nem is számítva. ha még plusz költség is esne ránk amellett hogy így is szopó az egész, annak nem örülnék. milán sem.
süti beállítások módosítása